Produkti, kurus noteikti jāizņem no savas ēdienkartes pēc 55 gadiem

Ja jums ir traucēta olbaltumvielu apmaiņa, ēdiet mazāk liellopa, cūkas un aitas gaļu, aizstājiet to ar vistas un tītara gaļu. Gadījumos, ja nav kārtībā endokrīnā sistēma, atsakieties no dzīvnieku izcelsmes taukiem. Pēdējais īpaši attiecas uz cilvēkiem , kuriem ir augsts holesterīna līmenis.

Saskaņā ar Kolumbijas universitātes pētījumiem, piesātinātās taukskābes noved pie cieto posmu veidošanās un veselo šūnu bojā ejas.

Augļi un zivis ir ļoti ieteicami vecumā pēc 55 gadiem. Vāriet šos produktus, necepiet eļļā, tvaicējiet un apcepiet, bet  ne tik ilgi, līdz veidojas garoziņa. Sautējiet nelielā ūdens daudzumā.

Un vēl daži ieteikumi

o   Dzeriet vairāk zāļu tējas. Tās palīdzēs attīrīt jūsu organismu no daudzām toksiskām vielām.

o   Ēdiet vairāk augļus un ogas, bet zaļumus lietojiet ne tikai gatavā ēdiena garnēšanai.

o   Žāvētie augļi un medus- tos var pievienot gan putrām, gan piena produktiem. Sāciet ar tiem rītu.

o   Kad sakārojas ko saldu, ēdiet sukādes, labāk mājās gatavotas, un nedaudz melnās šokolādes ar kakao saturu no 74 %.

o   Vakariņojiet 4 stundas pirms gulēt iešanas, bet stundu pirms gulēt iešanas var izdzert glāzi beztauku kefīra.

o   Noteikti lietojiet uzturā cieti vārītas olas.

Bet lai pensijas gados jūs nesaskartos ar vairogdziedzera problēmām, jums katru rītu jāapēd tējkarote linsēklu. Tas būs labs starts jūsu organismam.

Mēdz teikt, ka ar gadiem kļūst grūtāk apgādāt organismu ar vitamīniem. Tā tas ir/ Taču, ja savlaicīgi pārskatīsiet savus ēšanas paradumus, tad ar vitamīnu deficītu jūs nesaskarsieties. Ēdiet 5 – 6 reizes dienā, parūpējieties par to, lai ēdiens būtu vērtīgs, tad ne liekais svars, ne strauja novecošana, ne slimības jūs nepieveiks.