Atklāju veidu, kā uz pannas pagatavot ceptu turku plāceni. Visai manai ģimenei garšo

Bazlama ir turku plācenis. Turki ēd šos plāceņus ar tēju brokastīs, noziežot tos ar sviestu. Bet vēl garšīgāk ir bazlamu ar cieto sieru.

Pēc klasiskās receptes plāceņus gatavo ar raugu un ūdeni. Taču, ja tev nepatīk raugs, tad turku plāceņu alternatīvais variants tev būs pa prātam.

Kā pagatavot plāceņus pannā

Liels pluss ir tāds, ka ir nepieciešams maz sastāvdaļu. Receptē nav dārgu produktu, nezināmu garšvielu. Tikai vienkārši produkti, kādi ir katrā virtuvē.

LASI VĒL: Jaunais zēns uzlūdza uz deju skaisto sievieti. Viņa dejošanas prasmēm pievērsās visa publika (Video)

Sastāvdaļas:

400 g kviešu miltu

250 ml kefīra

Sāls pēc garšas

1 tējkarote sodas

 Pagatavošana:

1. Izsijā miltus, pievieno sāli un sodu

2. Iejauc mīkstu mīklu. Atkarībā no kefīra konsistences kefīra var būt vairāk vai nedaudz vairāk par 25o ml. Galvenais, lai mīkla būtu mīksta.

3. Lai mīkla neliptu pie rokām, iezied tās ar augu eļļu.

4. Ieliec mīklu uz 10 minūtēm ledusskapī.

5. Savel mīklu rullītī un sadali to piecās daļās. Katru daļu izrullē apaļu.

6. Sadursti plāceni ar dakšiņu. Sakarsē pannu.

7. Uz vidējas uguns apcep plāceņus no abām pusēm līdz tie zeltaini. Pannu ieziest ar taukvielu nav nepieciešams. Kad plāceņi izcepsies, tie jāapziež ar sviestu.

Tik paskaties, cik skaisti plācenīši sanākuši. Ar tiem lieliski var aizstāt veikalā pirkto maizi. Nav nekā vienkāršāka par kefīra plācenīšu uzcepšanu.