Atklāju jaunu biezpiena plācenīšu recepti bez miltiem un olām. Sanāk garšīgi

Biezpiena plācenīši ir iecienīts ēdiens krievu, ukraiņu un baltkrievu virtuvē. Daudziem cilvēkiem bērnība asociējas ar gardiem mammas ceptiem biezpiena plācenīšiem.

Kā pagatavot garšīgus biezpiena plācenīšus

Katra saimniece plācenīšus gatavo pēc savas receptes. Mēs šodien pastāstīsim par kādu īpašu recepti. Tā noderēs, kad ledusskapī vairs nekas nebūs palicis, bet tavi mājinieki pēkšņi gribēs tieši biezpiena plācenīšus!

Sastāvdaļas:

4-5 ēdamkarotes mannas

2 ēdamkarotes cukura

400 g biezpiena

Augu eļļa

Sāls

Ja vēlies, vari pievienot vēl arī sukādes, rozīnes vai smalki sagrieztas dateles. Katrā ģimenē ir  savas kulinārijas tradīcijas un variācijas, kā pagatavot gardus plācenīšus ar mannu.

Pagatavošana:

1. Sajauc kopā biezpienu, cukuru un mannu. Atceries, ka tad, ja biezpiens ir pārāk šķidrs, jāpievieno vairāk mannas, ja tas ir ciets un graudains, jāpielej nedaudz piena, kefīra vai ūdens. Ļauj mīklai nedaudz pastāvēt.

2. Iejauc mīklu un centies, lai tā sanāk irdena un lipīga.

3. Veido no mīklas bumbiņas, apviļā tās miltos. Bumbiņu lielums atkarīgs no tā, cik lielus plācenīšus tu vēlies cept. Ja gatavosi tos bērnam, veido mazākus.

4. Saplacini bumbiņas.

5. Sakarsē pannu un ielej tajā eļļu. Noregulē vidēju uguni un sāc cept plācenīšus.

6. Šādiem plācenīšiem klāt var pasniegt ievārīju un iebiezināto pienu vai krējumu. Tās būs ideālas brokastis visai ģimenei. No brokastīm palikušos plācenīšus var ielikt ledusskapī un vakarā atsildīt, lai gan daiudziem tie garšo arī auksti.

Biezpiena plācenīšus var paņemt līdzi arī uz darbu pusdienu uzkodai, sevišķi , ja tie nav gatavoti saldi, bet ir ar zaļumiem.

Izmēģini mūsu recepti! Labu apetīti!