Varu saderēt, ka kartupeļus tu vāri nepareizi. Tas ir jādara citādāk

Zinu, ka kartupeļus reizi pa reizei gatavo visi. Taču es padalīšos ar savām mazajām kulinārijas viltībiņām, kas padara kartupeļus neparasti garšīgus. Viss slēpjas aromātiskā tomātu – sinepju mērcē.

Tā parasti kartupeļi, sasautēti ar gaļu, pārtop par gardu ēdienu, kuru var pasniegt pat svētku galdā. Sanāk gardi un skaisti. Un ja vēl kopā ar skābu gurķīti vai tomātiem, tad vispār gardumiņš!

Kā kartupeļus, sautētus ar gaļu un garšvielām, padarīt vēl gardākus

Centieties panākt, lai kartupeļi būtu maksimāli mīksti. Parasti tam nepieciešamas pusotras stundas. Sinepes vēlams izmantot graudu. Ja tādu nav, atšķaidiet sinepes ar siltu ūdeni.

Tomātu pastas vietā noderēs smalcināti tomāti ar garšvielām. Piesātinātākam aromātam 10 minūtes pēc gatavošanas beigām pievienojiet karoti krējuma.

Sastāvdaļas:

Kartupeļi 2 kg

Gaļa 500 g

Burkāni 2 gab.

Tomātu pasta 1,5  ēdamkarotes

Dižonas sinepes 1 ēdamkarote

Sāls pēc garšas

Augu eļļa 4 ēdamkarotes

Sīpoli 3 gab.

Lauru lapas 2 gab.

Ūdens 1 litrs

Lociņi pēc garšas

Pipari melni, malti pēc garšas

Pagatavošana:

1. Katlā ar biezu apakšu ielejiet augu eļļu bez smaržas. Līdz ko eļļa uzkarsīs, lieciet katlā vidēja lieluma gabaliņos sagrieztu gaļu.

2. Kad gaļa apcepta līdz zeltainumam, pievienojiet katlā sagrieztus sīpolus. Kad sīpoli apcepas, pievienojiet uz rupjās rīves sarīvētus burkānus. Visu labi samaisiet.

3. Cepiet, līdz burkāni kļūst mīksti.

4. Pievienojiet lauru lapas un tomātu pastu.

5. Pielejiet ūdeni, pieberiet sāli. Tad pievienojiet dižonas sinepes.

6. Lieciet katlā palielos gabalos sagrieztus kartupeļus.

7. Visu samaisiet un uzlieciet katlam vāku. Sautējiet uz vidējas uguns aptuveni stundu. Pārbaudiet ar dakšiņu, vai kartupeļi ir mīksti.

8. Tad izņemiet 10 kartupeļu gabaliņus un saspaidiet tos ar dakšiņu, pēc tam lieciet tos atpakaļ katlā. To dara tāpēc, lai mērcīte būtu biezāka un zīdaināka.

9. Beigās pievienojiet zaļumus un ņemiet katlu nost no uguns.

Grūti atrast cilvēku, kurš nav ēdis šo ēdienu, taču, ticiet, šie kartupeļi patiešām pārsteigs visus. Maigi, aromātiski, ar biezu mērci. Vispār, lai izdodas patīkams eksperiments!