20 dienas ēdu ķirbjus. Stāstu par sava eksperimenta rezultātiem.

Kopš nesena laika man iegaršojušies ķirbji- pēdējā mēneša laikā es tos izmantoju savos kulinārajos eksperimentos. Un tad pirms pāris nedēļām internetā izlasīju rakstu par šīs oranžās milzu ogas vērtīgumu – izrādās, ka ķirbji mūsu organismam dod kolosālu labumu. Tas pateicoties tajos esošajiem vitamīniem un mikroelementiem.

Tā nu nolēmu veikt vēl vienu eksperimentu, cerībā uz pozitīvām sava organisma pārmaiņām- lietoju uzturā ķirbjus katru dienu (20 dienas).Par sava neatkarīgā eksperimenta rezultātiem varu teikt, ka par tik ātru efektu es pat nesapņoju!

Ķirbjus es pārsvarā ēdu vakariņās – notīrīju mizu, sagriezu ķirbi gabaliņos un cepu tos ar garšvielām cepeškrāsnī . Sanāca ļoti garšīgi.

Kādas izmaiņas notika manā organismā, pateicoties ķirbjiem?

Pirmkārt, samazinājās svars. Pa šo laiku tiku vaļā no 3 kilogramiem, kuri „aizgāja” ātri. Tas tāpēc, ka ķirbjos ir daudz šķiedrvielu, kas ātri rada sāta sajūtu un saglabā šo sajūtu ilgu laiku. Ķirbjos ir maz kaloriju, tāpēc tādas vakariņas nemaz nekaitē figūrai.

Otrkārt, uzlabojās vielmaiņa un normalizējās vēdera izeja. Man liekas, ka tieši ķirbji to ietekmēja. Agrāk šīs problēmas mani bieži nomocīja.

Un vēl viens plusiņš ķirbim par redzes uzlabošanos, domāju , ka šeit lielu lomu nospēlēja A vitamīns- pēc šī eksperimenta „bilde miglā” kļuva skaidrāka.

Nolēmu, ka noteikti lietošu ķirbjus uzturā arī turpmāk – jau atradu ķirbju zupas, rīsu putras ar ķirbi  receptes. Esmu pārliecināta, ka šie ēdieni būs garšīgi un , kas nav mazāk svarīgi, dos ķermenim lielu labumu.