Vīra māte izskaidroja, kāpēc nevajag mest laukā kabaču ziedus

Ja tu vēl līdz šim domā, ka ar kabaču ēdieniem vairs nevienu nepārsteigt, tad tas nozīmē, ka pienācis laiks uzzināt jaunu recepti. Recepte nav tieši no pašiem kabačiem, bet no ziediem! Cep ziedus mīklā, vienkārši cep un, protams, arī pilda.

Pildīti kabaču ziedi – īsts itāļu šiks! Neaprakstāmi skaisti un garšīgi. Šodien pastāstīsim, kā gatavot šo gardumu.

Tādā veidā var pildīt arī ķirbju, patisonu, arbūzu un meloņu ziedus. Taču raut nost visus ziedus nevajag. Šī ēdiena gatavošanai tev derēs ziedus bez aizmetņiem – tukšos ziedus. Ievākt tos vajag no rīta, kamēr tie nav atvērušies. Kā atpazīt tukšos ziedus, skaties attēlā.

Pildīti kabaču ziedi

Sastāvdaļas:

40-50 kabaču ziedu

1,5 glāze rīsu

2-3 tomāti

2 sīpoli

7-8 ķiploka daiviņas

2 ēdamkarotes tomātu pastas

100 ml saldā krējuma

1 citrons vai 50 ml granātu sulas.

3 ēdamkarotes augu eļļas

Sausais itāļu garšvielu maisījums (piparmētrs, pipari, paprika, trozmarīns, oregano)

Svaigi zaļumi ( pētersīļi, rozmarīns, piparmētra)

Sāls

Pagatavošana:

1. Zem tekoša ūdens nomazgā kabaču ziedus. Izņem putekšņlapas.

2. Rīsus vairākas reizes nomazgā. Tomātus sarīvē uz rupjās rīves. Sagriez sīpolus, sasmalcini ķiplokus un sagriez zaļumus.

3. Sajauc rīsus, dārzeņus, zaļumus, garšvielas, augu eļļu un ½ citrona sulas. Pieber sāli, ļauj nedaudz pastāvēt, lai ievilktos šķidrums.

4. Visu kārtīgi samaisi ar rokām, uzmanīgi piepildi ar šo masu ziedus un aizver lapiņas.

5. Katlā ar biezu apakšu ielej pāris karotes eļļas, 1 ēdamkaroti tomātu pastas, saldo krējumu un citrona sulu. Tad uzmanīgi maksimāli blīvi liec sapildītos ziedus.

6. Pārlej pāri ūdeni un pieber nedaudz sāls. Uzliec vāku un liec uz uguns. Sautē uz lēnas uguns līdz gatavībai. Pasniedz ar krējuma mērci. Labu apetīti!

Pildīti kabaču ziedi mīklā

 Sastāvdaļas:  

10 kabaču ziedi

80 g mīksta biezpiena

100 g cieta siera

2 daiviņas ķiploka

Svaigas dilles

35 g miltu

2 olas

1 ēdamkarote augu eļļas

Sāls, garšvielas

Šķipsniņa sodas

Pagatavošana:

1. Nomazgā ziedus, izņem vidus. Ļauj notecēt liekajam šķidrumam.

2. Sieru sarīvē uz smalkās rīves un sajauc ar biezpienu, sakapātām dillēm un garšvielām.

3. Olu dzeltenumus sajauc ar miltiem, pievieno 1 ēdamkaroti augu eļļas, sāli, šķipsniņu sodas. Olu baltumus sakul stingrās putās un pievieno dzeltenumu un miltu maisījumam, izveidojas mīkla. Masai jāsanāk ļoti bagātīgai.

4. Piepildi ziedus, aizver lapiņas. Apviļā mīklā un liec cepties uz sakarsētas pannas (uz vidējas uguns) līdz zeltainumam.

Labu apetīti!