Restorāna cienīgs ēdiens no redīsiem: Pavārs izskaidro, kā pagatavot salātus, kurus gribas ēst katru dienu

Līdz ar pavasara atnākšanu redīsi – pirmie no sezonas dārzeņiem, kurus mēs labprāt lietojam visdažādākajos salātos un arī kā uzkodās. Noilgojies pēc vitamīniem, organisms tā vien kāro pēc kaut kā svaiga un kraukšķīga!

Piedāvājam nedaudz paeksperimentēt un pagatavot neparastus redīsu salātus. Košais zaļais aizdars uz bieza klasiskā jogurta bāzes neparastā veidā pārveidos ierastos garšu savienojumus.

Sastāvdaļas:

Redīsi 2 buntītes

Dilles 1 buntīte

Ķiploki 1 daiviņa

Jogurts 300 ml

Malti pipari pēc garšas

Gurķi 2-4 gab.

Krējums 3 ēdamkarotes

Olas 4-5 gab.

Olīveļļa 2 ēdamkarotes

Dižonas sinepes pēc garšas

Pagatavošana:

1. Cieti novārītas olas nolobiet un sagrieziet.

2. Redīsus nomazgājiet, atdaliet lapas un saknīti. Katram redīsam uzsitiet ar kaut ko pasmagu, lai tas ieplaisā. Lielākos gabalus sagrieziet mazākos. Tāpat izdariet ar gurķiem, sagrieziet tos vidēja lieluma gabaliņos.

3. Pagatavojiet mērci – sasmalciniet nomazgātos zaļumus un ķiplokus, lieciet tos blenderī. Pievienojiet sāli, olīveļļu, sablenderējiet līdz viendabīgai masai. Pielejiet 3 ēdamkarotes bezpiedevu jogurta un atkal blenderējiet. Pievienojiet atlikušo jogurtu, samaisiet, pārbaudiet, kā garšo, ja nepieciešams, pievienojiet sāli un piparus.

4. Sajauciet redīsus, gurķus un mērci, labi samaisiet.

5. Aizdariniet olas ar krējumu, sāli, pipariem, pikantumam pievienojiet dižonas sinepes, samaisiet .

6. Pasniedzot ēdienu, vispirms uz šķīvja lieciet pamata salātus (redīsi ar gurķiem), pēc tam olu salātus. Dažas šķēlītes borodinas maizes būs lielisks papildinājums!

Olas šim ēdienam var pasniegt arī atsevišķi, bet kopā tomēr būs garšīgāk. Praktiski sanāk divi salāti vienā. Sagādājiet pārsteigumu savu ģimeni un draugiem, pagatavojot viņiem šādus salātus.