Mana omīte atklāj, ko vajag pievienot pienam, lai no rīta iegūtu gardu jogurtu

Kolēģe palielījās, ka dzimšanas dienā saņēmusi dāvanu – jogurta vārāmo katliņu. Tagad pat iedomāties nevarot, kā līdz šim bez tā iztikusi. Veikala produkcija tagad liekoties stipri mākslīga.

Man gan liekas, ka jogurta katliņš ir viens no tādiem virtuves piederumiem, bez kuriem pilnīgi var iztikt. Bet mājas jogurtu no piena var pagatavot arī visparastākajā katliņā.

Šo jogurta recepti es atradu turku virtuves blogā. Neesmu pārliecināta, ka visas austrumu saimnieces gatavo jogurtu tieši tādā veidā, tomēr nolēmu noriskēt.

Produkts sanāca diezgan biezs, patīkamas konsistences un ar neitrālu garšu. Piedevas pievienot vajag pašā pēdējā etapā.

Sastāvdaļas:

Piens 5 litri

Raugs 3 tējkarotes

Pagatavošana:

1. Receptes autore apgalvo, ka der arī veikalā pirkts piens, bet es pienu pirku tirgū. Istabas temperatūras pienu lejiet katliņā.

2. Pienu uzvāriet, vāriet 15 minūtes. Tad noņemiet pienu no uguns, salejiet to pa burkām. Ļaujiet pienam atdzist līdz 45 grādiem.

3. Temperatūru labāk kontrolēt ar virtuves termometra palīdzību. Atsevišķā bļodiņā lejiet pa vienai ēdamkarotei piena no katras burciņas. Pienam bļodiņā pievienojiet raugu. Samaisiet.

4. Kad raugs izšķīdis, iegūto masu vienlīdzīgi sadaliet pa burkām. Pārklājiet burkas ar papīra dvieļiem un virsū uzlieciet vāciņus. Aizskrūvēt vāciņus nevajag.

5. Burkas pārklājiet ar dvieļiem, atstājiet istabas temperatūrā uz nakti. Pēc tam jogurtu uzglabāt ledusskapī.

Tāds mājas jogurts no piena labi derēs kopā ar auzu pārslu biezputru vai vienkārši brokastīs. Produkta neitrālo garšu uzlabos ievārījums, džems vai medus.

Piedevas jau var pievienot tūlīt pēc tam, kad piens uzvārījies. Pamēģiniet un ar rezultātu padalieties komentāros!