Kā uztaisīt jogurta pīrāgu no 4 olām, kas ir 3 reizes gardāks par mammas šarloti

Tev patīk deserti, bet centies pēc iespējas mazāk ēst miltu ēdienus? Lieliski, mūsu šodienas receptē ne miltu, ne mannas nav nemaz. Jogurta pīrāgs sanāk garšīgs. Tas ir viegli pagatavojams, tas ir lēts un gaisīgs, kā mākonītis!

Tas tāpēc, ka pīrāgam atsevišķi tiek kults olu dzeltenums un olu baltums. Stingrās putas piesaista pat sīkākos gaisa burbulīšus. Nonākot mīklā, tie nepaspēj atbrīvoties un tā veidojas pīrāga porainā struktūra.

Sastāvdaļas:

4 olas

400 grieķu jogurta

100 g cukura

50 g kartupeļu cietes

Viena citrona miziņa rīvēta

1 tējkarote cepamā pulvera

Pūdercukurs dekorēšanai

Cepamā forma 20 cm diametrā

Pagatavošana:

1. Atdali olu baltumus un dzeltenumus. Sakul olu dzeltenumus ar cukuru.

2. Pievieno maisījumam jogurtu, cieti un citrona miziņas. Kul, līdz izveidojas viendabīga masa.

3. Ar mikseri sakul olu baltumus stingrās putās. Starp citu, paātrināt procesu, palielināt apjomu un stabilizēt gaisīgo masu palīdzēs citrona sula. Līdzko olu baltumi sāk putoties, pievieno dažus pilienus citronu sulas vai naža galu citronskābes.

4. Liec olu baltuma putas jogurta un olu dzeltenuma masai.

5. Uzmanīgi iecilā olu baltumus dzeltenumu un jogurta masā ar putu slotiņu.

6. Ieklāj formā cepamo papīru. Lej formā mīklu.

7. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170 grādu temperatūrai. Cep pīrāgu 45 minūtes.

8. Ja vēlies, pīrāga virsu vari dekorēt ar pūdercukuru.

9. Tas arī viss, pīrāgs ir gatavs.

10. Labu apetīti!

Nezinu, kā citiem, bet maniem mājiniekiem pīrāgs garšoja.