Kā pagatavot gardu vārīto krēmu, kuru gribas ēst karotēm. Visi man prasa recepti

Savu mīlestību uz desertiem es esmu pārņēmusi no vecmāmiņas. Kad biju pavisam maziņa, viņa strādāja par konditori un nesa mājās dažādas tortes un kūciņas. Ar gadiem es sāku interesēties par kulināriju, bet tagad ar prieku lutinu savus tuviniekus ar saldumiem. Atzīšos godīgi, ka ilgu laiku nezināju, kā pareizi gatavot vārīto krēmu.

Pirmie mēģinājumi bija, maigi sakot, neveiksmīgi. Masa sanāca pārāk šķidra vai arī ar kunkulīšiem. Taču reiz liktenis mani saveda kopā ar īstu pavāru. Tas padalījās ar mani ar daudziem ideāla franču vārītā krēma pagatavošanas knifiņiem. Likās, ka tā ir īsta māksla.

Lai pagatavotu ideālu vārīto krēmu, tev vajadzēs:

300 ml piena

60 g cukura

30 g kukurūzas cietes

3 olu dzeltenumus (aptuveni 55 g)

30 g sviesta

0,5 tējkarotes vaniļas cukura vai kāda cita aromatizatora.

Ar šādu ingredientu daudzumu masa būs vidēja biezuma. Regulēt to var ar piena palīdzību.

Pagatavošana:

1. Vispirms jāsagatavo trauki, kurā krēmu gatavosiet, un palīglīdzekļi.

Ja gatavosiet krēmu pēc šīs receptes, jums vajadzēs 1l katliņu. Vēlams, lai tas nebūtu pārāk plats un dziļš. Pievērsiet uzmanību putojamajai slotiņai. Ar pārāk lielu vai pārāk mazu slotiņu būs grūti putot krēmu. Vislabāk derēs speciāla slotiņa ar taisnu rokturi un spirāli apakšā. Ar to būs ērti putot līdz pat trauka apakšai.

Vēl būs vajadzīgs lielāks trauks, kurā pārliet krēmu, lai tas ātrāk atdziest. Lai vēlāk nevajadzētu to mazgāt, ieklājiet traukā pārtikas plēvi. Lieciet formu saldētavā un turiet tur, kamēr gatavojat krēmu.

2. Ielejiet katliņā pienu un pievienojiet pusi no cukura normas. Uzsildiet pienu gandrīz līdz vārīšanās temperatūrai. Ja uguns būs minimāla, cukurs izkusīs bez maisīšanas. Krēma aromatizēšanai varat ielikt pienā kanēļa standziņu, lavandas ziedus vai kaut ko citu pēc vēlēšanās.

Atsevišķā traukā sajauciet kopā cukuru ar kukurūzas cieti. Neizmantojiet kartupeļu cieti! Pievienojiet olu dzeltenumus un ar putojamo slotiņu putojiet, līdz rodas viendabīga masa. Ja ciete būs slikti iemaisīta, tā piena ieliešanas brīdī savelsies kunkulīšos.

Pakāpeniski lejiet karstu pienu olu dzeltenumos, pastāvīgi maisot. Masu salejiet atpakaļ katliņā.

Lieciet katliņu uz lēnas uguns un vāriet, labi maisot līdz pat apakšai. Periodiski groziet katliņu. Kad krēms sāks sabiezēt, samaziniet uguni līdz minimumam. Kad masa sāk vārīties, pagaidiet 5 sekundes un noņemiet katliņu no uguns.

Pievienojiet vaniļas ekstraktu un sviestu un maisiet masu, līdz sviests pilnīgi izkusis.

Pārlejiet krēmu atdzesētajā formā un pārsedziet ar pārtikas plēvi. Jo plānākā slānī būs masa, jo ātrāk krēms atdzisīs. Ātra dzesēšana vajadzīga, lai novērstu baktēriju vairošanos.

Pēc atdzišanas krēms ir gatavs lietošanai. Ja izmantosiet to pildījumam, neko vairāk darīt nevajag. Lai masa būtu ar gludāku tekstūru un spīdīgāka, krēmu labāk kult ar mikseri.

Sastāvdaļu proporcijas var mainīt atkarībā no tā, kam krēmu gatavojat. Tas var būt biezāks vai šķidrāks. Galvenais ievērot pamata principus. Ar tik maigu pildījumu jebkurš deserts kļūs par šedevru!