Kā pagatavot gardu biezpiena torti „Napoleons” pēc manas omītes metodes. Draugi prasa vēl

Nav svētku bez saldām kūkām. Deserts ir tas, kās dēļ ir jāatstāj vieta vēderā pēc svētku pusdienām. Saimnieces kroņa ēdiens, protams, būs torte.

Biezpiena „Napoleons”

Klasiskajā receptē biezpiena nav, bet tieši pateicoties biezpienam mīkla kļūst maiga un sulīga. Tortes izskats vien tā vien liek sariesties mutē siekalām un apēst kaut vienu gabaliņu. Šodien pastāstīsim, kā uzcept biezpiena „Napoleonu”.

Sastāvdaļas:

500 g miltu

170 g cukura

100 g sviesta

400 g biezpiena

8 g vaniļas cukura

2 olas

10 g cepamā pulvera.

Sastāvdaļas krēmam:

150 ml piena

250 g cukura

6 olas

200 g sviesta

10 g vaniļas cukura

4 ēdamkarotes miltu

3 ēdamkarotes kartupeļu cietes

Pagatavošana:

1. Liec biezpienu bļodā, pievieno cukuru, vaniļas cukuru un olas.

2. Pievieno mīkstu sviestu un labi samīci biezpiena masu.

3. Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus, cepamo pulveri un vaniļas cukuru, iejauc mīklu. Mīklai jāsanāk mīkstai un tai nav jālīp pie rokām.

4. Sadali mīklu 7 vienādās daļās un liec ledusskapī uz 30 minūtēm.

5. Uz cepamā papīra izrullē mīklas bumbiņu, virsū uzliec šķīvi, kura diametrs 20 cm un ar nazi apgriez apkārt. Noņem liekās maliņas.

6. Cep ripu līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī 5-7 minūtes, līdz zeltainumam.

7. Arī mīklas atlikumus vajag izcept un sasmalcināt ar blenderi, lai beigās pārbērtu pāri gatavajai tortei.

8. Lai pagatavotu krēmu, 1,2 litrus piena uzkarsē uz lēnas uguns līdz vārīšanās temperatūrai.

9. Bļodā samaisi atlikušos 300 ml piena ar olām, vaniļas cukuru, cukuru, cieti un miltiem.

10. Tievā strūkliņā lej olu masu karstajā pienā, nepārtraukti maisot. Karsē, līdz sāk vārīties, tad noņem no uguns un atdzesē līdz istabas temperatūrai.

11. Gatavo krēmu saputo kopā ar sviestu, līdz masa kļūst balta.

12. Saliec kopā torti un liec ledusskapī uz nakti.

13. Apkaisi torti ar sablenderētās mīklas drumstalām. Biezpiena „Napoleons” ar vārīto krēmu ir gatavs. Laiks dzert tēju.