Kā es taisu pati mājās gatavoto jogurtu. Vīrs mani nēsā uz rokām pēc tam un prasa vēl

Kolēģe palielījās, ka dzimšanas dienā kā dāvanu saņēmusi jogurta gatavošanas ierīci. Tagad viņa pat iedomāties nevarot, kā dzīvojusi bez tādas. Veikala jogurtu produkcija tagad liekoties ne pārāk garšīga.

Kā man šķiet – jogurtu mašīna ir viena no tām lietām, kuru gribas kādam atdāvināt. Bet mājas jogurtu no piena var pagatavot katliņā.

Šo recepti es atradu kādā turku virtuves blogā. Neesmu pārliecināta, ka visas austrumu saimnieces gatavo mājas jogurtu tieši tā, bet nolēmu noriskēt.

Produkts sanāk diezgan biezs, patīkamas konsistences un ar neitrālu garšu. Piedevas lieku klāt gatavošanas pēdējā etapā.

Sastāvdaļas:

Piens 5 litri

Raugs 3 tējkarotes

Pagatavošana:

1. Receptes autors apgalvo, ka jogurta pagatavošanai derēs arī veikala piens. Taču personīgi es pienu pirku tirgū. Istabas temperatūras pienu ielejiet katlā.

2. Karsējiet pienu uz vidējas uguns, vāriet 15 minūtes. Pēc tam noņemiet pienu no uguns, salejiet to pa burkām. Ļaujiet pienam atdzist līdz 45 grādiem.

3. Temperatūru labāk kontrolēt ar virtuves termometra palīdzību. Atsevišķā bļodiņā lieciet pa vienai ēdamkarotei no katras burkas. Bļodiņā ar pienu lieciet raugu.

4. Kad raugs izšķīdīs, iegūto masu vienmērīgi sadaliet pa burkām. Pārklājiet burkas ar papīra dvieļiem un virsū uzlieciet vākus. Bet aizskrūvēt tos nevajag.

5. Burkas pārklājiet ar pledu vai dvieļiem un atstājiet istabas temperatūrā uz nakti. No rīta jogurts būs gatavs. Pēc tam jogurts jāuzglabā ledusskapī.

Tāds mājas jogurts no piena lieliski derēs kopā ar auzu pārslām  vai granolu brokastīs. Produkta garšu lieliski papildinās ievārījums, džems vai medus. Starp citu, jebkuras piedevas varat pievienot pēc piena uzvārīšanās. Mēģiniet pagatavot jogurtu arī jūs un par panākumiem padalieties komentāros.