Kā es iemācījos no kāposta pagatavot gan vakariņas, gan pusdienas vai labu uzkodu. Vīrs prasa vēl

Mans mīļākais ēdiens kopš bērnības ir sacepums. Atceros, ka mamma man gatavoja visdažādākos sacepumus: zivju, ķirbju, biezpiena, sakņu. Tagad arī es saviem mājiniekiem gatavoju šo gardumu. Bez tam, tas ir ideāls variants aizņemtām sievietēm. Samaisi visas sastāvdaļas, ielēji formā un liec cepties. Pārējo izdarīs cepeškrāsns.

Šodien padalīšos ar ļoti interesantu kāpostu un maltās gaļas sacepuma recepti. Visas sastāvdaļas izvēlētas veiksmīgi: piens un manna dara sacepuma pamatu maigu un mīkstu, bet maltās gaļas un kāpostu pildījums papildina tā garšu. Izvēlieties gaļu, kāda jums patīk. Man , piemēram, labāk patīk vistas fileja, bet arī ar sarkano gaļu sacepums sanāks lieliski!

Sastāvdaļas:

800 g kāpostu

¼ tējkarotes kurkumas

1 sīpols

200 g maltās gaļas

3 glāzes piena

1,5 tējkarotes sāls

½ tējkarotes paprikas pulvera

Augu eļļa pēc garšas

3 olas

4 ēdamkarotes mannas

Pagatavošana:

1. Sagrieziet vai saēvelējiet kāpostus un sagrieziet sīpolus kubiņos. Pievienojiet sāli, paprikas pulveri un kurkumu. Visu labi samaisi,

2. Pievienojiet sīpolus kāpostiem pannā ar augu eļļu. Cepiet visu 20 minūtes iesākumā uz vidējas uguns, pēc tam uz lēnas. Periodiski visu apmaisiet.

3. Kamēr kāposti dziest, maltajai gaļai pievienojiet olas un sāli, masu sablenderējiet.

4. Pievienojiet masai pienu un mannu, visu samaisiet u  atstājiet, lai manna uzbriest.

5. Pēc 15 minūtēm pievienojiet kāpostus un visu samaisiet. Masu lieciet formā un cepiet pusstundu cepešpannā, kura uzkarsēta līdz 200 grādiem.

Kāpostu sacepums noderēs jebkurā gadījumā: pie zupas, kā otrais ēdiens, kā uzkoda. Parasti to apēd pirmajā pusstundā pēc pagatavošanas, tāpēc nevienam nebūs iespēja to nogaršot aukstā veidā!