Izdomāju, kā uztaisīt mājās atspirdzinošu dzērienu ar zemeņu garšu. Visi prasa, kā man tas sanāk

Lūk, arī pirmās ogas! Lielisks laiks baudīt svaigas zemenes, kuras tik ātri beidzas: tikai kādu mēnesi vai divus, pēc tam jāiztiek ar citiem sezonas augļiem. Par laimi, var savārīt dažas ievārījuma burciņas, lai atcerētos jauko zemeņu laiku visu gadu. Bet ir vēl kāds lielisks variants – uzlējums mājas apstākļos.

Šodien īpaši populārs ir dzēriens, kas pie mums pazīstams ar nosaukumu Fragolino. Interesants dzēriens ar zemeņu garšu. Tiesa gan, ar tā kvalitāti reizēm gadās problēmas: daži ļaudis sākuši viltot! Šodien pastāstīsim, kā atrisināt šo kutelīgo jautājumu. Mājās gatavots uzlējums pēc mūsu receptes visu noliks savās vietās.

Galvenais uzdevums – dabūt labu pārtikas spirtu. Pēc tam tas jāatšķaida ar kvalitatīvi attīrītu ūdeni attiecībā 1:1, lai stiprums sanāktu aptuveni 50 grādi. Var sajaukt arī ar degvīnu, taču zini, kāds tas var gadīties. Kāpēc riskēt un darīt kaut kā – visam jābūt tā, kā vajag!

Sastāvdaļas:

500 g zemeņu

2 glāzes cukurniedru cukura

50 ml citronu sulas

250 ml atšķaidīta spirta

250 ml ūdens

Uzlējuma pagatavošana:

1. Sagatavo zemenes. Kārtīgi nomazgā, noņem zaļās lapiņas, pēc tam nosusini ar papīra dvieļiem. Sakul zemenes biezenī ar blenderi. Pēc tam izberz biezeni caur sietu.

2. Uzskata, ka cukurniedru cukurs ir mazāk salds, nekā cukurbiešu. Ja nebaidies no salkanās piegaršas, vari izmantot mūsu, balto cukuru. Ielej cukurā glāzi vāroša ūdens un liec katliņu uz uguns. Pastāvīgi maisi, lai cukurs pilnīgi izkūst.

3. Kad sīrups atdziest, pievieno tam citronu sulu un sajauc to ar zemeņu biezeni, pēc tam pievieno atšķaidīto spirtu. Pārlej topošo uzlējumu sagatavotajā traukā, piemēram, burkā.

4. Uzlējumam jānostāvas trīs – četras dienas istabas temperatūrā. Jāraugās, lai neviens neķertos tam klāt ātrāk par noteikto laiku. Reizi pa reizei ir vērts sakratīt uzlējumu. Pēc 3-4 dienām dzērienu salej pudelēs un liek ledusskapī. Ja nepieciešams, var uzlējumu izfiltrēt, lai nogulšņu nebūtu.

Padoms: „Fragolino” vēl var sajaukt vienādās proporcijās ar gāzēto ūdeni. Ja šāda konsistence liekas par asu, dzērienā var ielikt dažus kubiņus ledus. Karstā laikā tas būs tieši tas, kas vajadzīgs!

Uzlējums gatavs!

Lietot to vajag piesardzīgi, saprātīgā daudzumā un tikai tuvu draugu lokā. Lai jauks garastāvoklis