Gardas marinādes, lai parasta zivtele kļūtu par zelta zivtiņu. Katru reizi tā taisu

Daudzi uzskata, ka patiesi garšīgu zivi marinādē var pagatavot tikai prasmīgi kulināri. Šodien pacentīsimies šo mītu kliedēt!

Ja nu jaunie salāti Vērša pielabināšanai jau apgūti, piedāvājam iemācīties pagatavot ideālas zivju uzkodas.

Ja ir iedvesma uz kulinārijas varoņdarbiem, sāksim!

Kā pagatavot zivis marinādē

Siļķe 2 stundās

Vajadzēs:

600 g siļķu

2 sīpolus

400 ml ūdens

2 ēdamkarotes sāls

3 lauru lapas

200 ml saulespuķu eļļas

4 g krustnagliņu

1 tējkarote koriandra

2 ēdamkarotes ābolu etiķa

 Pagatavošana:

1. Vispirms notīrām siļķi, izņemam iekšas un asakas, pēc tam filejas noskalojam aukstā ūdenī.

2. Tad noņemam zivij ādu un sagriežam fileju nelielos gabaliņos. Pēc tam ķeramies pie marinādes gatavošanas. Ņemam bļodu un samaisām tajā ūdeni ar sāli, pēc tam liekam tajā siļķi un atstājam marinēties istabas temperatūrā uz 2 stundām. Pa to laiku nomizojam sīpolus, sagriežam tos pus gredzenos un atsevišķā traukā sajaucam eļļu ar etiķi.

3. Pēc 2 stundām nolejam sālījumu, noskalojam siļķi ar ūdeni, pēc tam kārtojam siļķi burkā kārtām ar sīpoliem un  garšvielām. Beigās pārlejam pāri eļļas un  etiķa šķīdumu un varam nogaršot.

Ja atstāsim siļķi burkā nostāvēties vēl 1-2 stundas, tā kļūs daudz , daudz gardāka!

Pikantā skumbrija sālījumā

Vajadzēs:

2 saldētas skumbrijas

4 ēdamkarotes sāls

1,5 ēdamkarotes cukura

1 tējkaroti koriandra sēklu

80 ml etiķa

2 g krustnagliņu

20 g kadiķa ogu

4 smaržīgos piparus

3 lauru lapas

0,5 tējkarotes melno graudu piparu

1 l ūdens

Pagatavošana:

1. Vispirms pagatavojam marinādi. Visas sastāvdaļas (izņemot siļķi) liekam katliņā un liekam uz lēnas uguns vārīties. Visu laiku, līdz marināde uzvārās, marināde jāmaisa. Pēc tam katliņu noņemam no uguns un pilnīgi atdzesējam.

2. Pa to laiku notīrām skumbriju, atbrīvojam no visa liekā un  nomazgājam zem tekoša ūdens. Tīru zivi liekam konteinerā.

3. Un nu atliek vien pārliet skumbrijai atdzesēto marinādi un ļaut tai marinēties 2 diennaktis. Lai garšvielas apņemtu skumbriju vienmērīgi, zivs laiku pa laikam jāapgroza.

Kā efektīvāk skumbriju pasniegt svētku galdā? Vislabāk tā izskatīsies sagriezta palielos gabalos un  dekorēta ar sarkano sīpolu gredzeniem. Bet, ja vēlaties pikantāku garšu, apsakiet skumbriju vēl ar saulespuķu eļļu un citrona sulu.

Sarkanās zivs  (lasis, forele u.c.) sālīšana

Vajadzēs:

1 kg laša

2,5 ēdamkarotes sāls

1 ēdamkarote cukura

2 lauru lapas

1/3 tējkarotes koriandra sēklu

0,5 tējkarotes melno graudu piparu

Rozmarīnu pēc garšas

Pagatavošana:

1. Par spīti apgalvojumam, ka laša sālīšanai nepieciešamas īpašas zināšanas, šī recepte, šķiet, būs visvienkāršākā no visām mūsu šodienas receptēm. Viss, kas nepieciešams,- kārtīgi samaisīt garšvielas.

2. Tad ar šo garšvielu maisījumu ierīvēt zivs fileju no visām pusēm, ielikt zivi stikla traukā un uzlikt tam vāciņu.

3. Liekam trauku ar zivi ledusskapī uz 1 diennakti. Viss kārtībā! Varam ķerties pie degustācijas.

Kura no receptēm tev patika vislabāk?