Draudzene iemācīja, kā dārzeņus priekš salātiem uzvārīt 5 minūtēs: nekādas mikroviļņu krāsnis

Šodien vēlos padalīties ar kādu viltībiņu salātu gatavošanai no vārītiem dārzeņiem. Nevajadzēs te nekādu mikroviļņu krāsniņu! Katrs to var izdarīt.

Nedaudz atpūtīsimies un pasmaidīsim! Ja zināt anekdotes par ēšanu, rakstiet komentāros. Pasmiesimies kopā!

Ēdiens ir visnetaisnīgākā lieta pasaulē, – žēlojas viena draudzene otrai;

Kāpēc gan?

Tāpēc, ka kūkas gabaliņu es mutē turu maksimāli divas minūtes, kuņģī tas noturas 3-4 stundas, bet uz gurniem tas stāv ļoti, ļoti ilgi!

Mana draudzene ir īsta saimniecīte. Viņa man pastāstīja, kā sagatavot bietes salātiem, tiesa gan mikroviļņu krāsniņā. Atstāšu atsauci uz šo recepti raksta beigās. Kam interesē, varēsiet paskatīties.

Tāda gatavošanas metode izglābs situāciju pirms svētkiem, kad laika nav galīgi nemaz. Iesaku pierakstīt katrai saimniecei. Jūs to novērtēsiet.

Sāksim!

Šodien vārīšu bietes, burkānus un kartupeļus (katru pa vienam). Tieši šie dārzeņi nepieciešami vairumam salātu.

Bietes sagriež kubiņos.

Arī burkānus.

Tāpat arī kartupeļus.

Šāda pagatavošanas veida pluss ir tas, ka visus dārzeņus griež vienāda lieluma kubiņos un tas ļoti labi izskatās salātos. Svaigus dārzeņus ir daudz vieglāk sagriezt nekā vārītus.

Liek visus katliņā (vēlams ar biezu apakšu), pievieno vienu ēdamkaroti eļļas un samaisa.

Liek katliņu uz plīts un ieslēdz lielu uguni. Līdzko dārzeņi sāk „čurkstēt”, pievieno 50 ml ūdens un vēlreiz samaisa.

Uzliek vāciņu, nedaudz samazina uguni un gatavo 5 minūtes. Tas vēl nav viss!

Vāku neņem nost, kamēr dārzeņi nav atdzisuši. Viņi nogatavosies. Tas ir svarīgi!

Kamēr dārzeņi dziest, es gatavoju citus salātiem nepieciešamos produktus vai daru kādus citus darbiņus.