Atradu veidu, kā pagatavot gaļu, kas sanāk garšīgāka par kotletēm un šašliku

Šodien pastāstīšu, kā pagatavot oriģinālas karbonādes ar aromātisku un pikantu siera pildījumu. Ir vasara un visi ir kā jukuši uz bārbekjū. Šī recepte patiks tiem, kas meklē, ko var pagatavot kotlešu un šašlika vietā. Papildināsim savu ierasto ēdienkarti ar jaunu oriģinālu ēdienu.

Ar sieru pildītu karbonāžu pagatavošana neaizņems daudz laika. Šis ēdiens sanāk ļoti sātīgs un kalorijām bagāts. Tas noderēs kā pamatēdiens vai arī kā uzkoda.

Sastāvdaļas:

3 gaļas šķēles

1 sīpols

2 vārīti kartupeļi

Tomāts

4 ēdamkarotes krējuma vai majonēzes

100 g siera

2 tējkarotes sinepju

Sāls, pipari, zaļumi, garšvielas

Pagatavošana:

1. Gaļu labi izdauza ar gaļas āmuru. Var izmantot gan cūkgaļu, gan vistas gaļu. Tad gaļas gabalus pasāla, piparo, pievieno tiem garšvielas un atstāj iemarinēties.

2. Sagatavo dārzeņus: sagriež sīpolus gredzenos, tomātus – ripās.

3. Cepešpannā ieklāj cepamo papīru, tad saliek sīpolu gredzenus, uz tiem liek sagatavotās karbonādes. Pārziež gaļu ar sinepēm un pāri pārliek tomātu ripas. Var tomātus pārziest ar sasmalcinātiem ķiplokiem. Tad uzber sāli un piparus.

4. Ņem kartupeļus un vāra tos ar visu mizu. Pēc tam tos sarīvē uz vidējās rīves un pārber pāri tomātiem. Kartupeļu kārtu pārziež ar krējumu vai majonēzi – pēc garšas. Lai ēdiens nesanāk pārāk trekns, labāk izmantot liesu krējumu.

5. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un liek gaļu cepties uz 40 minūtēm. Piecas minūtes pirms gatavības karbonādēm pārber pāri rīvētu sieru. Sanāks ļoti garšīgi.

Starp citu, lai gaļa no virspuses neapdegtu, pāri tai var pārklāt foliju. Tikai tā jānoņem 10 – 15 minūtes pirms gaļas gatavības. Mūsu ēdiens ir gatavs. To var likt galdā un cienāt viesus.

Pirms pasniegšanas vēlams ļaut ēdienam nedaudz atdzist – ar 10 minūtēm pilnīgi pietiks. Labu apetīti!